Úvodem

29.01.2011 13:28

K této sekci

Zde budou vycházet články týkající se aktuálního počasí na daném místě pozorování. Pokud bude počasí něčím výjimečné, určitě budou informace aktualizovány častěji než při běžném stavu. Výjimečnost či důležitost počasí, pod tím si lze představit například trvalé deště, hojnost bouřek, smogovou situaci v mistě pozorování atp.

OBSAH RUBRIKY

Pouze tedy stav počasí na daném místě pozorování počasí: příkladem obloha, (oblačnost-jasno, oblačno...) teplota vzduchu ve °C, vlhkost vzduchu v %, tlak vzduchu v hPa, vítr, (slabý, silný, nárazy, vichřice) průběh počasí, (mlha, sněžení mírné občasné, déšť silný trvalý) nebezpečí-pokud je, (ledovka, sněhové jazyky, silná bouřka...) dohlednost, (zvláště uváděna při mlze, kouřmu, hustém dešti či sněžení) tendence tlaku vzduchu, (to hlavně při výrazných změnách tlaku) srážkový úhrn. (v případě srážek měřitelných za hodinu/cca, nebo za 24hodin) Jinými slovy ZÁKLADNÍ POVĚTRNOSTNÍ PODMÍNKY NA DANÉM MÍSTĚ

To jsou hlavní údaje, které budou všechny uvedeny pouze pokud budou všechny obsaženy v současně vládnoucím počasí, takže pokud se nebudou například vyskytovat srážky déle než 24hodin, tak v aktuálním stavu nebude srážkový úhrn, pokud nebude hrozit nebezpečí pro dané místo, tak nebude ve stavu počasí upozornění atd.

Nyní už jen zbývá popřát mnoho spokojenosti při čtení této rubriky o počasí na daném místě, tedy o informacích z tohoto místa a  přínosem z nich pro Vás!