Slunečno a odpoledne tepleji

02.03.2011 21:07

Slunečné počasí nás bude porvázet i v dalších dnech s tím, že v sobotu odpoledne bude přicházet frontální systém a začne se nám to kabonit a také se vyskytnou nějaké srážky-slabé srážky. Pak se citelněji ochladí, ale ne na dlouho-stejně tak se ani sluníčko za mraky na dlouho neschová.

Omrzlé listy či trávník uvidíme ráno často!

Pojďme ale na střednědobou předpověď, protože výhled na neděli a další dny už není z dnešního pohledu zdaleka tak přesný, jako výhled na další 3 dny, na který se nyní podíváme z pohledu předpovědi ČHMÚ.

Na FB MeteoHydro můžete sledovat předpovědi každý den, dvakrát do týdne s výhledem na další dny formou křivek teplot ve výhledu ČHMÚ!'

Jak bude-bude zrádný počátek března!

Ačkoli se bude zdát při slunečném počasí (slunce má už přeci jen větší sílu) a při teplotě až na +10°C, že k nám přišlo jaro-nebude tomu tak. Nejen země je promrzlá, ale nám se bude zdát teplo, protože je po zimě a mrazech=10°C přeci není žádné teplo. A hlavně vzduch není tak prohřátý=v noci mrzne a mrznout ještě bude.

Čtvtek přinese polojasno, ale přechodně bude oblačno a teploty do +7°C, ráno až -7°C. Srážky se žádné nečekají.

Pátek už bude pokračovat na chvíli s jasnou až polojasnou oblohou a teplotou ráno do -7°C, odpoledne až +8°C.

Sobota přinese jasno až polojasno jen zpočátku, odpoledne lze čekat oblačnost frontální a místy srážky. Ráno -2 až -6°C, odpoledne do 8°C, na JV do 10°C.

Pak jsem naznačil, že vyplývá z předpovědi ČHMÚ změna počasí-krátkodobá a změna teplot=pokles. Ta bude trvat o něco déle, ale trvalé to rozhodně nebude.

 

Zdroj dat: ČHMÚ

MeteoHydro 2011