Zemětřesení-Nový Zéland

23.02.2011 18:17

Opět od září postihlo Nový Zéland zemětřesení-sice menší než loni v září, ale přeci jen to bylo zemětřesení, které nadělalo škody a zranilo či zabilo několik lidí. Jednalo se podle odborníků o 3907.otřes po zářijovém zemětřesení, který tedy byl příčinou zemětřesení na Novém Zélandu a to o síle 5,1 stupně, což byl odhad a nové informace hovoří o 6,3 stupně. To zářijové zemětřesení bylo o síle 7,1 stupeň. Ani toto zemětřesení však nebylo nijak malé. Více v odkazech ve zdrojích.

Zemětřesení je skutečně velice nebezpečný a pro nás "zatím" neznámý jev=u nás neznámý jev. Ale je to jev a projev přírody, před kterým se těžko schováme. Ač je někdy těké se schovat před jinými ničivými projevy přírody či počasí, tak před zemetřesením to na "pevné zemi", která ovšem v tu dobu pevná není, nejde. To pro nás znamená zkázu-kde se tak stane-to je ještě horší, to nevíme.

 

Zdrojhttps://aktualne.centrum.cz/zahranici/asie-a-pacifik/clanek.phtml?id=688608https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/225857-pri-dalsim-silnem-zemetreseni-na-novem-zelandu-zemrelo-65-lidi.html

MeteoHydro