Teploty vyvrcholí a hned se vrátí na 15°C

06.04.2011 17:29

Ve čtvrtek 7.4.2011 se očekává přechodný velmi teplý den podobný víkendovým dnů uplynulého týdne, kdy teplota může opět dosáhnout až na letních 25°C. Odpoledne a v podvečer lze počítat také s ojedinělou tvorbou bouřek před studenu frontou, která příliv velmi teplého vzduchu ukončí v noci na pátek a v pátek, kdy přinese tedy více oblačnosti a nějaké srážky, ale nebude jich mnoho. Na víkend zajistí už teploty poměrně příjemné, tedy ne moc vysoké, ale ani ne příliš nízké. Budou se pohybovat okolo 15°C.

 

ČHMÚ: V pátek bude tedy proměnlivo už za frontou a ojediněle přeháňky, teploty spadnou oproti čtvrtečním až letním hodnotám na 13 až 16°C, na SV jen okolo 11°C.

V sobotu bude zpočátku velká oblačnost a ojediněle srážky, na horách i smíšené. Od JZ dojde k její ubývání na slunečno nebo jasno.

V neděli bude už jasno až polojasno, kromě SV území, kde bude ještě oblačno a přeháňky. Teploty po oba dva dny 12 až 16°C, v sobotu na SV okolo 10°C.

 

>> O bouřkách případně v sekci ničivé jevy/bouřky

>>> Oblačnost může ve čtvrtek (7.4.) tedy ztmavnout nějak takto a pak může i zabouřit, ale slabě

Srážek dle sumarizace modelu GFS (wetterzentrale.de) spadne do konce týdne jen skutečně zanedbatelné množství srážek a to hlavně na SV a východě ČR a to do 2mm, na samotném východě území by mohlo spadnout 5-10mm srážek a jedná se tedy skutečně o východní cíp ČR. Naopak v Čechách spadne často zanedbatelné nebo neměřitelné množství srážek nebo se srážky ani nevyskytnou.

TIP: radar na mapě-a víte kde prší. mapy.in-pocasi.cz

 

Zdroj informací: ČHMÚ a wetterzentrale.de (GFS model)

MeteoHydro 2011