Přichází změna počasí k horšímu

12.05.2011 17:02

Bohužel zcela slunečným, nebo poloslunečným dnům je nyní v ČR konec. Nadcházející dny přinesou změnu počasí k horšímu a to nejprve bouřky a pak se k nám přižene i déšť a dostaví se ochlazení. Předpovědi se stále upřesňují, tak se ale pojďme podívat, jak to vypadá podle té současné předpovědi ČHMÚ:

Zpočátku oblačno, přeháňky a místy bouřky, od neděle oblačno až zataženo a občasný déšť, přeháňky a bouřky již jen ojediněle, postupně vůbec.

 

POD LUPOU

V pátek bude oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky a postupně se vyjasní. Teploty ráno 13 až 9°C, na západě 7°C a odpoledne 17 až 21°C.

 

V sobotu bude polojasno až oblačno, přeháňky a místy i zabouří. Teploty 8 až 4°C a odpoledne 20 až 24°C.

Neděle bude zatažená, občas zaprší v podobě deště či přeháněk, ojediněle i zabouří. Teploty ráno 12 až 8°C, odpoledne jen 11 až 15°C.

 

V pondělí bude velká oblačnost, občasný déšť či přeháňky a teploty 8 až 4°C, odpoledne také 11 až 15°C.

 

Zdroj dat: ČHMÚ

 

Máme před sebou chladnější květnové dny. Teploty budou bohužel nižší něž by měly být v dalších týdnech, ale oteplí se. Více v dlouhodobce ČHMÚ: (je to jen dlouhodobý výhled) portal.chmi.cz/portal/dt?portal_lang=cs&menu=JSPTabContainer/P9_0_Predpovedi/P9_1_Pocasi/P9_1_1_Cesko/P9_1_1_4_Mesicni&last=false

 

Ilustrace: bouřky, velká oblačnost

 

MeteoHydro 2011