Převážně slunečno

08.02.2011 13:33

Pojďme se podívat jaké počasí bude podle předpovědi v nadcházejících dnech. Pokud má někdo z Vás dovolenou či jarní prázdniny, tak počasí se bude tvářit většinou přívětivě, dokonce trochu i jarně, ale s ranními slabými až mírnými mrazy.

Nejteplejší bylo pondělí, dnes se po přechodu slábnoucí studené fronty začalo ochlazovat a teploty vystoupí nad 10°C už jen na JV a východě území, kde se ochlazení dostaví později. Zítra už nebude tak teplo, ale mělo by být zato polojasno nebo úplně jasno.

  • Ve středu bude tedy jasno až polojasno, teploty 2 až 6°C, ráno -1 až -5°C a sluneční svit by měl být bohatý. Vítr bude foukat maximálně mírný. Oblačnosti může v Čechách večer přibývat.
  • Čtvrtek bude sice beze srážek, ale oblačnosti nebude tak málo jako ve středu. Zpočátku bude polojasno, ale postupně oblačno, místy srážky. Teploty -1 až -5°C ráno a přes den 3 až 7°C.

Výhled

Od pátku do pondělí lze čekat zpočátku přechod frontálních systémů a také návrat zimního počasí. V pátek bude velká oblačnost a přeháňky, které se budou měnit od 800m ve srážky sněhové. Teploty 4 až 8°C. V neděli a v pondělí lze čekat už oblačnost menší, tedy polojasno, ojediněle přeháňky, které budou i v nížinách sněhové. Teploty -2 až +3°C, noční -1 až -5°C, postupně -4 až -9°C.

Takže užívat jasného a současně poměrně teplého počasí bude možné v těchto dnech, ani dnešní den nepřinese úplně zataženo či oblačno, ale oblačnost se bude protrhávat.

Sestaveno na základě předpovědi počasí 8.2.2011 13:40hodin

Zdroj: ČHMÚ, modelová předpověď (model Aladin)