Počasí 3. a 10. května 2011

10.05.2011 16:51

Tzv. rozdílné úterky. Jedná o porovnání zajímavého počasí ve stejný rok, jen s rozdílem týdne. V úterý 3.5.2011 totiž přecházela frontální vlna a teploty se propadly odpoledne někam jen k +3°C a vyskytovalo se sněžení na horách, srážky smíšené nebo přechodně i sněhové i v nižších polohách, kde se samozřejmě sníh nedržel, ale padal a to je na květen v nížinách docela překvapující, ale nikoliv mimořádné.

Ilustrace: na horách to nějak podobně minulé úterý/středu vypadalo

Počasí 3.5.2011

Bylo s velkou oblačností, zpočátku s deštěm, postupně se i zde v Praze přidávalo sněžení či zmrzlý déšť. Maximum bylo dosaženo hned dopoledne a to něco přes 8°C, v poledne byly 4°C a krátce po poledni necelé 3°C, pak se teplota opět začala zvyšovat, ale jen k +5°C a večer začala padat. Srážky ustaly a později večer se i vyjasnilo, teploty potom v noci klesaly pod bod mrazu i v nížinách a ráno byly na "světě" mrazy. Zde v Praze -1,1°C. Na horách mrzlo ale i o mnoho více. Spadlo zde 16mm srážek. Více na www.infomet.cz

 

Počasí 10.5.2011

Počasí o týden později je jasné až polojasné maximálně, zcela bez srážek a s teplotami až na 25°C, někde teploty ovšem překračují i 26°C a to například na jižní Moravě. Teploty můžete aktuálně sledovat zde: www.meteo.amut.net.

 

Aktuálně v Praze teplota kolísá mezi 22,8 až 22,3°C, nyní je 22,5°C (více se dozvíte zde na webu v sekci aktuální počasí, tedy meteohydro.webnode.cz/pocasi/aktuálni pocasi/2011/kveten)

A tento týden nás čeká nějaký takovýto západ slunce

Dnešní počasí je tedy od počasí, co vládlo minulý týden, zcela odlišné a to co do teplot i co do oblačnosti a charakteru počasí.

 

MeteoHydro 2011