Nakládání s odpady dnes

10.03.2011 17:45

V dnešní době mi přijde, že je syce vynalezeno spoustu technologií na zpracováváí odpadů a navíc se vymyslelo poměrně podrobné třídění odpadu, ale i přesto hodně lidí s odpady nakládat neumějí. Další odpad netřídí, ale kdyby to, tak to ani není tak špatné. Ale někdo ho třídí špatně. Ne, že by nevěděl třeba do které popelnice co patří, ale prostě vysype celý odpadkový koš či hodí pytel do jedné popelnice a myslí, že když je místo černá modrá, že je to také směsný odpad! Bohužel je to tak a myslím, že je to vidět na hodně místech v přírodě, bohužel i na dříve krásných místech. Města se snaží udržovat pořádek a někde to funguje-zřejmě je v dané lokalitě minimum či dokonce žádní slušně řečeno lidé, kteří s odpady nakládat neumějí a nebo nechtějí umět, ale naopak jsou tam lidé ohleduplní k přírodě a vlastně k prostředí, kde žijí. A pokud jim to někdo třeba jen chce pokazit, tak si to pokazit nenechají.

No ale bohužel někdy mi připadá a je to tak, že ti lidé, kteří zaplavují přírodu odpady a dělají nepořádek i ve městech jsou ostatním ukradení a neřeší to, jak se chovají k danému místu a to je na tom to nejsmutnější. Kdyby se někdo z nás choval tak, že odhodí vše do lesa, řeky a nebo prostě na zem, protože koš či popelnice je 200m vzdálená a další lidé sice neodhazovali odpadky či odpady, ale bylo jim pro změnu jedno, co dělají ti druzí= a přímo se na to koukali, tak to by to tu všude vypadalo.

Mimochodem někde mi to připadá skutečně jako ve městě (myšleno i okolí města, tedy příroda-nezastavěné území, kterého bohužel také rapidně ubývá) vandalů, nezodpovědných a bezohledných lidí, kteří jsou ovšem sami proti sobě!

Přikládám k tomuto smutnému článku jedno smutné foto z Prahy, kde se místy asi lidé chovat k prostředí neumějí-více fotek raději nebudu přidávat, myslím, že slušným lidem stačí jedna a více raději vidět ani nemusejí.

Foto: 6.3.2011, Praha

Druhé foto je z města: no nepůsobí na Vás čistě, a Praha to není!