Nadprůměrný duben, průměrné léto

01.04.2011 17:37

Klimatologická předpověď na duben-září říká následujcí ohledně teplotních anomálií pro Evropu, dostupná na noaa.gov, konkrétně zde: www.cpc.ncep.noaa.gov/products/people/wwang/cfs_fcst/images3/euT2mMon.gif

Duben předpovídá jako mírně teplotně nadprůměrný, takže i jak napovídá předpověď ČHMÚ, tak duben bude teplý. Jedná se samozřejmě o Českou Republiku, protože například pro sever Polska bude duben nadprůměrný jen slabě atd..

Květen předpovídá teplotně průměrný pro ČR. Kde má být květen teplotně nadprůměrný? Na východě Polska a to slabě a od Polska směrem dále na východ bude v květnu podle předpovědi teplotně slabě či mírně a v některých oblastech i silně nadprůměrné počasí co do teplot.

Červen předpovídá také pro ČR průměrné počasí. Nadprůměrné bude opět, ale tentokrát jen v samých východních partiích Evropy.

Červenec jistě přinese krásné teploty, ale něměly by být extrémní, proto bude v ČR podle této předpovědi také průměrný. Teplotně nadpůměrných míst bude velmi málo, jen východní cíp Evropy.

Srpen bude taktéž průměrný co do ČR a teplot, sníží se i počet míst, kde bude nadprůměrný co do teplot.

A září bude v celé Evropě teplotně průměrné.

 

Jedná se o sezónní klimatologickou předpověď modelu, ta se bude měnit a my přineseme pro Vás právě rozbor informací o této předpovědi.

Zdroj informací:NOAA.gov

Zpracováno podle dat k: 30.3.2011

 

MeteoHydro 2011