Oteplování, slunce a občas déšť

28.03.2011 18:56

Počasí si s námi na konci zimy a na počátku astronomického jara pohrávalo tím, že bylo sice chvílemi velmi příjemné a připomínající jaro, někteří se dokonce už "vyjarnily" a to tak, že odložily už tzv. zimní a podzimní vrstvy oblečení, ale počasí se nám často připomínalo ochlazením, tedy propad teplot a tím ukazovalo, že jaro ještě není nebo je teprva na úplném počátku. Duben je už přeci jen přívětivější, ale plnohodnotné jaro to ještě není, ani když je 20°C. Jedná se hlavně o studenou zemi a také ranní chladna případně i mrazíky. Jak bude na přelomu března a dubna 2011 z hlediska aktuální předpovědi počasí od ČHMÚ? Na to se nyní podíváme:

 

V pátek bude také velká oblačnost a místy občasný déšť, teploty vystoupí na 13 až 17°C, ráno bude oproti minulým dnům teplo a to 9 až 5°C.

Sobota přinese pravé jaro a tj. tedy velké oteplení na 18 až 22°C a bude vládnout už slunečné počasí, jen na SV území bude oblačnost zpočátku zvětšená. To je další pozitivum.

Neděle bude slunečná a maxima překvapí 20 až 24°C a to už je jasné, že budou zřejmě místa, kde bude dosažena letní hodnota. V počátku dubna je to poměrně brzké. Předpovědi se budou na sobotu a neděli ještě měnit.

 

Stručně: V pondělí bude bohužel postupovat přes naše území frontální systém a objeví se občasné srážky a teploty to vrátí na 12 až 17°C, na JV ten den ještě až 20°C. Pak bude oblačnosti o něco méně.

 

Zdroj informací: ČHMÚ

Zpracováno dne 30.3.2011 v 17:55

MeteoHydro 2011